Logo

Een logo is een symbool; een middel om iets een eigen gezicht te geven. Het is de boodschapper van een visie. Een logo is een abstractie die in eerste instantie waardeloos is en gaandeweg z’n waarde verzamelt.

 

‘De Grote Geer’ is de naam die het gebouw, de locatie, door de eeuwen heen heeft gehad, ongeacht het doel waarvoor het werd gebruikt. Het symboliseert continuïteit en stabiliteit.

Het huis is gelegen in de handen en symboliseert de locatie De Grote Geer; een locatie met een rijke geschiedenis. Een schuilplaats een plek om naar te komen en vanuit weg te gaan.

De kleuren in het dak van De Grote Geer zijn ontstaan uit een samenstel van meerdere kleuren. Het symboliseert dat ieder kind, ongeacht afkomst, kleur, geur, etc. welkom is.

Veelkleurigheid symboliseert ook dat ieder kind een eigen persoonlijkheid is, die is en wordt gevormd door een veelheid aan ervaringen, wat ieder kind uniek maakt en om een unieke aanpak vraagt.

De handen in het logo symboliseren dat we ons gedragen weten door God en de mensen om ons heen. De handen symboliseren ook dat we allen handen zijn, die een taak hebben om heel te maken wat stuk is. Handen die elkaar troosten, elkaar bemoedigen, nieuwe dingen bouwen, zodat we kunnen geloven in de toekomst.